пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Осій звітував
       Завітавши у неділю 21 квітня до клубу села Осій  на творчий звіт,  мене оповила велика гармонія творчості і мистецтва цього мальовничого і талановитого села.
       Про творчі досягнення гуртківців розповіла  завідувачка клубом Кузьміна Марта Василівна, вона ознайомила всіх присутніх з роботою клубу протягом всього року та співпрацю з сільською радою,  школою,  бібліотекою та дошкільним навчальним закладом. При клубі працює 7  гуртків художньої самодіяльності,  де займаються учасники різного віку. Протягом року було проведено ряд масових заходів,  де гуртківці змогли показати свій творчий потенціал, свою талановитість. Марта Василівна відмітила,  що учасник драматичного гуртка Руслан Танько виборов І місце на районному фестивалі «Таланти багатодітної родини», який проходив у березні і зараз  відпочиває  в Міжнародному дитячому таборі  «Артек». Марта Василівна надала слово сільському голові Турянину Василю Івановичу, який привітав усіх присутніх, побажав  хорошого настрою та приємних вражень і ще додав, що творчий  звіт присвячений дню народження Народного артиста України Івана Поповича. 

 
        Не можна обійти увагою виставку майстрів народної творчості  села Осій, які протягом року виставляють свої роботи на  концерти, творчі вечори та різні заходи. На творчому звіті були  представлені роботи: Олени Керечанин, Іванни Лутак, Трикур Марії. Вдало представлена книжкова виставка «Мій рідний край», де присутні мали змогу роздивитися і  погортати книжки письменників рідного краю : Ф. М. Потушняка, І.В. Хланти, І.Ю. Петровція. Також були представлені матеріали про відомих людей краю:  Бокотей Світлана,  Народного артиста України Івана Поповича та ін. Книжкову виставку підготувала бібліотекар села Осій  Дубляк Тамара Михайлівна.
        З великим задоволенням Марта Василівна запросила на сцену ведучого – Юрія Танько.
         Юрій привітав усіх присутніх з хорошим днем, з приходом весни та побажав  творчого натхнення і запросив на сцену вихованців дитячого садочка виконати пісню «Щастя і добра».  Приємно здивувала творчість і артистичність Улянки та Іванка Поповичів,  які виконали пісні  «Диво-дівчинка»,  «Черевички»  та разом з мамою в’язанку народних українських пісень.  Дуже вміло продемонстрували свій талант учасники вокальної групи виконавши пісні та музично-хореографічні композиції  «Барвінкові зорі», «Ангелы», «На добро» (кер. Т. Панющик). Вміло і милозвучно  Оксанка Ковач продекламувала  уривок з драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки, Вікторія  Петровці донесла до глядачів,  що  кохання покращує життя. Ростуть у Осої і  молоді гумористи, пародисти, добре розсмішили глядачів поставивши сценку «Матрена и цветочек»,  «Дві куми» пародія на програму «Велика різниця».  Добре розважили всіх  осійські циганочки у виконанні О.Ковач, О. Микитюк та В. Керечанин. Своїми вокальними даними здивували глядачів солісти клубу це: Мирослава Штефанко, Михайло Черничко,  Іванка Керечанин,   Іванка Лутак,  Андріанка Матіко. У виконанні Юрія Танько прозвучали пісні з репертуару В. Сташевсьго «Позови меня в ночи», з репертуару П. Зіброва  «Женщена любамая» та ін.
        Фінальним акордом прозвучала пісня  «На добро»,  яку  виконували усі учасники творчого звіту.
        Завідувачка клубу Марта Василівна висловила велику вдячність учасникам художньої самодіяльності клубу та всім хто долучився до організації, зокрема сільському голові Василю Івановичу Турянину, художньому керівнику Тетяні Володимирівні Панющик  та ведучому,  солісту і звукооператору Юрію Танько.
Максим Марина
Методист Іршавського РБК

Немає коментарів:

Дописати коментар