четвер, 9 квітня 2015 р.


Іршавська писанка – воїнам АТО



      8 квітня 2015 року у виставковій залі Іршавського районного будинку культури було організовано районну мистецьку акцію «Іршавська писанка – воїнам АТО». Організаторами виступили відділ культури і туризму Іршавської райдержадміністрації та районний будинок культури.
      Мета акції – розвиток і поширення українського писанкарства, відродження, популяризація традицій та звичаїв нашого краю, виховання у підростаючого покоління поваги до національної культури.
       Та головна мета акції це відправлення писанок Іршавщини нашим захисникам Вітчизни в зону АТО.
      Учасниками акції в основному були вихованці дитячих шкіл мистецтв району. Також викладачі образотворчих відділів шкіл мистецтв та народні умільці показували майстер-клас з розпису писанки. Всі бажаючі мали можливість намалювати власноруч писанку на свій смак. В акції прийняло участь понад сто учасників. В залі панувала дружня та святкова атмосфера.
      Цікавим для всіх виявився розпис найбільшої писанки на акції. Розписували її почергово викладачі образотворчих відділів восьми шкіл мистецтв району. По завершенні розпису писанок всі учасники акції представили свої писанки на виставці-продажі на площі міста Іршава. Всіх учасників та гостей привітали перший заступник голови Іршавської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Полончак, заступник голови Іршавської райнної ради Петро Петрович Добромільський та Іршавський міський голова Степан Степанович Бобик. Також вони вручили грамоти всім дитячим школам мистецтв району.
       Кульмінацією стало те, що писанки виготовлені учасниками акції були складені всередину найбільшої писанки і разом з привітаннями від дітей району будуть відправлені в зону АТО нашим захисникам.
       Маємо надію, що Іршавська великодня писанка хоч трішки зігріє своїм теплом наших воїнів та придасть їм наснаги та сили.
 














Немає коментарів:

Дописати коментар