понеділок, 27 липня 2015 р.

Презентація художніх творів 
Любові Матіко

Свій полудень віку народна майстриня, член Національної Спілки народних майстрів України Любов Матіко відзначала персональною виставкою в Закарпатському обласному музеї архітектури і побуту. На розсуд  поцінювачів прекрасного мисткиня представила 50 живописних полотен.
Відкрив виставку заступник начальника  управління культури облдержадміністрації, Заслужений працівник культури України Канюка І.І, який дав оцінку плідній роботі народного районного об’єднання художників та майстрів народної творчості «Колорит Боржави» (Філеш В.В.), членом якого являється ювілярка та вручив їй почесну грамоту обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток образотворчого мистецтва в області, високий професіоналізм та у зв’язку з 50-ти річчям від дня народження. Провідний спеціаліст відділу мистецьких навчальних закладів управління культури  Фролова В.В. відзначила хорошу роботу Любові Рудольфівни по вихованні підростаючого покоління любові до мистецтва, як викладача образотворчого відділу Ільницької ДШМ.
Привітала ювілярку голова Закарпатського осередку Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, Заслужений майстер народної творчості України Людмила Губаль.
Висловив подяку за великий внесок у культурному житті села Ільниці та району т.в.о. голови Іршавської районної державної адміністрації Симканинець В.А.
Про ювілярку її творчі здобутки на мистецькій ниві говорила головний спеціаліст відділу культури і туризму РДА Любов Бабинець та вручила грамоту.
Пісенним віночком ювілярку привітала наша землячка  Мирослава Копинець,  солістка народного ансамблю народної пісні «Розмарія» обласного організаційно-методичного центру, лауреат обласних та Веукраїнських пісенних конкурсів.
Голова народного об’єднання художників та майстрів народної творчості «Колорит Боржави», член НСХУ Філеш В.В. привітав мисткиню, подякував їй за плідну роботу та активну участь у виставках, пленерах і вручив буклет з її творчості та грошову премію від членів об’єднання.
Олена Василівна Ісак, директор Ільницької ДШМ відзначила роботу як викладача образотворчого відділу, яка прикладає багато зусиль у вихованні юних талантів, які займають призові місця на різних рівнях та нагородила її грамотою, цінним подарунком, а колеги школи, фольклорний ансамбль привітали закарпатськими народними мелодіями та піснями.
До вітань приєдналася голова райкому профспілки працівників культури, провідний методист РБК Оксана Сідор.
Ювілярка щиро подякувала всім за організацію та участь у відкритті її персональної виставки.

Біографічна довідкаНародилася Любов Матіко 13 липня 1965 року в селі Ільниця на Іршавщині. У 1982  році закінчила Іршавську середню школу. Того ж року вступила до Грицівського технічного училища художніх промислів Хмельницької області, яке закінчила з відзнакою у 1984 році. Працювала інженером, художником на деревообробній фабриці в селі Тур’ї-Ремети, художником в Іршавському «Ремстанку». З 1989 року навчалася в Московському заочному університеті мистецтв, працювала за сумісництвом учителем образотворчого мистецтва в Ільницькій загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів. З 1997 року і донині трудиться в Ільницькій дитячій школі мистецтв викладачем за спеціальністю «живопис та графіка».
Любов Матіко – член Закарпатського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Іршавського районного народного об’єднання художників та народних майстрів «Колорит Боржави». Вона активна учасниця пленерів, виставок. Її полотна зберігаються у приватних колекціях та галереях багатьох країн світу.

Поцінювачі творчості Любові Матіко зможуть ознайомитися з її мистецькими полотнами на відкритті виставки в Іршавському  районному будинку культури при проведенні районної культурно-мистецької акції «Тобі Україно».






Немає коментарів:

Дописати коментар