пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Повір у себе — і в тебе повірять інші
Напередодні Міжнародного дня інвалідів, 30 листопада у виставковій залі районного будинку культури відбувся IV-й районний фестиваль творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Повір у себе».
Фестиваль зібрав чимало талановитих людей, на  долю яких випали нелегкі випробування, однак долаючи труднощі, вони проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя: малюють, вишивають, співають, пишуть вірші, грають на музичних інструментах, танцюють і є прикладом для багатьох.
Завітали на захід голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова райради Віктор Симканинець та керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк.
З вітальним словом звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Олександр Горін та подякував учасникам за мужність та оптимізм, які є взірцем для наслідування. «Сила вашого духу долає усілякі перешкоди. Вам не страшні будь-які випробування, бо в ваших серцях живе те найдорожче, за що можна віддати всі блага світу – це любов і розуміння до тих, хто Вас оточує. Ваша мудрість та терпіння навчають нас бути більш суворими та вимогливими до самих себе. Кожен, хто стійко долає складні життєві труднощі, може стати взірцем мужності, наполегливості та непересічної особистості, і кожен з Вас заслуговує на глибоку повагу й щире захоплення з боку інших» – зазначив Олександр Васильович.
Вітали гостей фестивалю і голова районної ради Віктор Симканинець та начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації  Олена Ісак.
Під час заходу гості мали змогу ознайомитися з творчими доробками талановитих митців нашого району: з різьбою по дереву Василя Мелеша з села Лисичево, із художніми полотнами Івана Чепи з села Ільниці, вишивкою, що є одним з найпоширеніших видів мистецтва в нашому краї, яку представили вишивальниці Марія Поп м. Іршава, Іляна Войнарович м. Іршава, розпис по дереву Вікторія Капітан м.Іршава та талановитих учнів образотворчих відділів Ільницької дитячої школи мистецтв Василь Світлик,Богдана Химинець (викл. Любов Матіко), Назар Цогла Великораковецька ДШМ (викл. Любов Поштак), серед яких Іван Чепа та Іляна Войнарович прийматимуть участь у Всеукраїнському фестивалі «Барви життя» в м.Києві.
Розпочала святковий концерт обдарована дівчина із села Імстичево Оксана Зейкан, яка зіграла на сопілці чудові твори. Після чого, поетеса з с. Смологовиця Наталія Синетар презентувала  свою поетичну збірку «Моя доля» та прочитала деякі твори з неї. Викладач Кушницької школи  мистецтв по класу баяну Ярослав Гецко заграв присутнім музичний твір «Хава-нагіла». Варто зазначити, що Ярослав Федорович у відбірковому турі обласного фестивалю минулого року став лауреатом II-ї премії. Талановитий юнак з с. Ільниці Василь Гіга виконав пісню «Ми козаки». Учень Іршавської ЗОШ 1-3 ст. №2 подарував гостям танець «Брейк-Данс» (керівник Звенислава Чорнак). Розважав публіку  добре званий у районі гуморист Петро Сак з с. Сільце. Виступав також Лауреат II-ї премії у номінації «Музичне мистецтво» - інструментальний жанр(баян) обласного конкурсу – фестивалю «Барви життя» викладач Білківської школи мистецтв Роберт Горзов. Виконала свої улюблені пісні і ведуча фестивалю, вчителька загальноосвітньої школи села Нижнє Болотне Ганна Коровська.
На завершення заходу Василь Гіга виконав пісню «Музика рідного дому», а також  учасникам було вручено грамоти відділу культури і туризму райдержадміністрації та подарунки від депутата районної ради Лупак Сергія Андрійовича, для учасників фестивалю було організовано святковий обід.
Впродовж фестивалю в залі панувала тепла атмосфера, глядачі з оплесками зустрічали кожен номер. На сцену виходили справжні артисти – талановиті і впевнені в собі, які танцювали, проникливо співали пісні та виразно декламували вірші, що на очі наверталися сльози. А від їхніх гуморесок зал навпаки щиро сміявся.
 За інформацією прес-служби РДА























Немає коментарів:

Дописати коментар