середу, 17 січня 2018 р.

Іршавщина взяла участь 
у Різдвяному фестивалі – «Коляда в старому селі»

   У суботу 13 січня, в  м. Ужгород відбувся Різдвяний фестиваль Закарпаття – «Коляда в старому селі». Традиційно на фестиваль з’їжджаються кращі колядницькі колективи зі всієї області. Іршавщину гідно представили народний вокальний ансамбль «Ільничанка», та вертеп з с. Довге, які колядували на площі Театральній та в «старому селі».
   Іршавський район облаштував на території Музею народної архітектури та побуту в притаманному тільки йому етнографічному стилі хатину з села Довге, в якій пригощав гостей традиційними іршавськими стравами і славив Різдво Христове колядками. 
Гостей привітно зустрічала начальник відділу культури і туризму Олена Ісак та представники району. Почесним гостем фестивалю став Геннадій Москаль, котрий за традицією відвідав кожну «районну» хату.
   Свято в музеї під відкритим небом відвідало багато народу, адже крім постійних відвідувачів, котрі приходять на Різдвяну коляду щороку, сюди запрошували гостей і зі сцени на площі Театральній, де вже третій день триває масштабний міжнародний гастрономічний фестиваль «Василля».







Немає коментарів:

Дописати коментар