пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

У СЕЛІ КЛИМОВИЦЯ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР-НАВЧАННЯ КЛУБНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА КЕРІВНИКІВ МУЗЕЙНИХ ЗАКЛАДІВ РАЙОНУ


З нагоди Всеукраїнського дня художника, у мальовничому селі Климовиця 11 жовтня відбувся  районний семінар-навчання клубних та музейних працівників, художників, завідувачів відділів образотворчого мистецтва дитячих шкіл мистецтв району на тему : «Пам’ятки  культурної спадщини. Вивчення та популяризація». 
Це дійство відбулося саме на  малій батьківщині всесвітньо відомого художника, основоположника Закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі. Провідні спеціалісти галузі культури району прийшли віддати шану та покласти до підніжжя пам’ятника квіти для митця.
Захід розпочався з виступу учнів Климовицької ЗОШ І-ІІ ступенів. Дітки тішили присутніх віршами і піснями про великого митця та наш рідний край.
Потім із вступним словом виступила провідний методист РБК Оксана Сідор, яка відкрила семінар, представила шановних гостів та  проінформувала присутніх про порядок денний.
Зустріч з провідними спецалістами галузі культури Іваном Небесником - ректором Закарпатської академії мистецтв, Юрієм Глебою - директором Мукачівського драматичного театру, заслуженим працівником культури України, Ілдіко Молнар - заступником департаменту культури облдержадміністрації, Віктором Бундою - деканом ЗАМ стануть незабутніми,  особливо для учнів Климовицької ЗОШ, які провели свій перший пленер біля пам’ятника Великого Учителя. Подарунком для них були мольберт для малювання, що подарувала начальник відділу культури і туризму райдерадміністрації Олена Ісак та книги Адальберта Ерделі, які вручила Ілдіко Молнар - гостя з Ужгорода.
На завершення заходу завідувач клубом у селі Климовиця Ганна Котубей  пригощала запашною кавою та порадувала гарним виступом аматорського колективу.

  


 
  











Немає коментарів:

Дописати коментар