четвер, 14 березня 2013 р.

Обдарована молодь Іршавщини демонструвала свої вміння
у фестивалі-конкурсі
   "Таланти багатодітної родини"

У вівторок, 12 березня, в районі стартував перший тур фестивалю-конкурсу «Таланти багатодітної родини». В зал районного будинку культури завітало багато гостей, батьків. З вітальним словом до учасників фестивалю звернулися заступник голови райдержадміністрації Микола Сочка, керуючий справами районної ради Євген Свириденко та начальник відділу культури і туризму РДА Оксана Сідор.
    В конкурсі змагалося близько 90 учасників зі всього району. Участь у фестивалі прийняли обдаровані та талановиті  діти віком від 9-ти до 16-ти років, діти з багатодітних сімей, вихованці дитячих будинків сімейного типу.  

 
   Конкурсанти змагалися у таких номінаціях, як: декоративно-прикладне, вокальне та образотворче мистецтво, оригінальний жанр, хореографія, музичне, художнє та авторське виконання.
  З поміж усіх талановитих учасників журі не легко було обрати найкращих, адже юні таланти показали великий творчий рівень. Оцінювали учасників начальник відділу культури й туризму райдержадміністрації Оксана Сідор,  завідувач методичним кабінетом відділу освіти РДА Марія Келемен, викладач хореографічного відділу Іршавської ДШМ Ярослава Гозда, директор Іршавської ДШМ, заслужений працівник культури України Олександр Рацин, керівник зразкового художнього колективу «Боржавська фантазія» Іршавського РДБТ, член Національної спілки художників України Любов Микита.
   Учасники дарували присутнім усмішку, гучну пісню, ліричні та повчальні вірші (окремі з яких були власними),  запальний танець, а хтось цікаву циркову постановку.  Тож, сумувати не було коли, адже дійство вийшло дуже яскравим та насиченим.
    Напевно, найбільш приємним було оголошення переможців та вручення призів, адже їх отримали всі учасники. Вручали почесні грамоти від Іршавської районної державної адміністрації Микола Сочка та Оксана Сідор. Відзнаки отримали в жанрах декоративно-прикладного мистецтва за І місце, Яніна Лутак, за друге – Ярослава Ерделі та за третє – Евеліна Фельцан; оригінальний жанр: І місце – Олександра Самарук, а ІІ – Наталія Лендєл; в хореографії друге місце посіли Вероніка та Сергій Скоблей; у вокальному мистецтві: перше – Вероніка Скоблей, друге – Ангеліна Ковач  та третє – Вікторі Воробканич; за музичне виконання винагороди отримали за І місце – Максим Порташ, ІІ – Олександра Горзов, ІІІ – Ольга Ожоганич;  в жанрі художнього та авторського виконання перемогу здобув Руслан Панько, другу сходинку посіла Іванна Воробканич, а третю – Мар’яна Керечанин; в жанрі художнього  майстерства та образотворчого мистецтва перемогла Віталія Онисько, друге місце  зайняв Іван Лелітка та третє Марія Староста.
    Окремими грамотами порадував конкурсантів протоієрей Василій Ігнат, який відзначив талант багатьох учасників фестивалю.
    Такий щирий, добрий та дуже потрібний конкурс проводили Юрій Мельник і Віра Глушко. 
  Спонсорами конкурсу-фестивалю були депутати районної ради Сергій Лупак та Віталій Воробок, приватний підприємець Наталія Симканич. Організаторами свята є головний спеціаліст відділу в справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації  Ганна  Копа та провідний методист РБК Любов Філеш.  
    У переможців районного конкурсу попереду ще обласне змагання Всеукраїнського фестивалю «Таланти багатодітної родини», тому хочеться щиро побажати нашим юним талантам гідно представити Іршавщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар