середу, 21 серпня 2013 р.

«Тобі Україно»
         Щорічна районна культурно-мистецька акція  «Тобі Україно», присвячена 22- річниці Дня Незалежності України, проведена за участю колективів художньої самодіяльності та виставки робіт народних умільців Лозянської та Греблянської сільських рад у міському парку Іршави 18 серпня 2013 року.
          Свій творчий доробок представили глядачам народні умільці: Марина Петенько (вироби з лози), Євгенія Саксон (кукурудзяне шумолиння), Вікторія Кампо (бісероплетіння), Марта Мошкола (вишивка, ткацтво) та художні малюнки Вікторії Воробканич с. Лоза, вирізування лобзиком Михайло Глушко та вихованці Греблянської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ярослава Ерделі (картини вишиті бісером), Ольга Івашко (ткацтво), Ганна Терпай (вишивані рушники, серветки, скатерті) с. Гребля.

          Свято розпочалося прологом «Україно – люба ненько!», виступом вокального ансамблю «Лозянка», будинку культури с. Лоза (керівник Ельвіра Стільник) та врученням від учасників свята на вишитому рушнику запашного хліба та солі.
           Із святковим вітанням виступили: головний спеціаліст відділу культури і туризму Іршавської райдержадміністрації Людмила Бабинець, Лозянський сільськй голова Іван Петенько.
         За підтримку в організації культурно-дозвілєвих масових заходів на селі та сприяння в проведенні районної культурно-мистецької акції «Тобі Україно» нагороджено грамотами відділу культури і туризму Греблянського та Лозянського  сільських голів  Івана Михайловича Сочку та Івана Івановича Петеньку.  Подяки оголошені директору та художньому керівнику будинку культури с. Лоза Марії Стільник та Наталії Саксон, завідувачці клубом с. Гребля Ользі Сочка, учасникам колективів художньої самодіяльності та народним умільцям Ельвірі Стільник та Марині Петенько (будинок культури с. Лоза), Вікторіі та Іванні Попович, Ганні Терпай  (клуб с. Гребля).
         Глядачі отримали насолоду від виступу вокальних ансамблів «Пісня серця», «Зіронька»  Греблянської ЗОШ І-ІІ ст. (керівник Ярослава Данилаш), художнього читання у виконанні Наталії Саксон, гуморесок у виконанні Миколи Павляка, Володимира Саксона, в хореографічному жанрі був представлений танцювальний дует Вероніки та Артура Скоблей, солістки Євгенії Марко будинку культури с. Лоза, східний танець Ярослави Ерделі, естрадні виконавці Євгенія Ребрик, Іванна та Вікторія Попович, Аліна Кинів, Іванна Бокотей, Анастасія Терпай, Василь Кормош  клубу  с. Гребля, лауреати Всеукраїнського конкурсу «Таланти багатодітної родини»,  що проходив в міжнародному таборі «Артек» Вікторія Воробканич та Вероніка Скоблей будинку культури с. Лоза.
       На закінчення концертної програми прозвучав вірш самодіяльної поетеси Ганни Бровді «Моє рідне село зветься - Гребля» у виконанні внучки Ярослави Ерделі та показом фільму про село (режисер-постановник Іван Попович).
        Святковий вечір оповив міський парк і злетіла в небо фінальна пісня «Україна вишивана» у виконанні Вікторії Попович та всіх учасників концертної програми яких щасливі обличчя осяяли мрією на краще майбутнє незалежної держави з чудовим іменем – Україна.  
Провідний методист РБК Л.Філеш
організатор акції

























 

Немає коментарів:

Дописати коментар