вівторок, 24 вересня 2013 р.

Пам'ять про минуле
        У день партизанської слави з почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі - усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.
        22 вересня у с. Чорний Потік пройшло урочисте святкування Дня Партизанської слави. Розпочалося дійство покладанням Гірлянди Слави та корзин з квітами від керівництва району та села, громадськості та молоді до пам’ятника учасникам партизанського загону Усти-Прищепи.
        Після покладання квітів ведучий свята  Іван Котубей  запросив до слова голову Чорнопотіцької сільської ради Євгена Івановича Манайло, який і оголосив урочистий мітинг відкритим. Ветеранів та всіх присутніх зі святом привітали заступник голови Іршавської районної державної адміністрації Микола Іванович Сочка та заступник голови районної ради  Петро Петрович Добромільський. Вітання також звучали від ветерана війни Андрія Йосиповича Нодя, директора Чорнопотіцької ЗОШ І-ІІІ ст.. Ярослави Іванівни Глеба та учениці 10 класу Чорнопотіцької ЗОШ І-ІІІ ст.. Ірини Глеба. Цікавим виявився виступ-спогад очевидця тих подій Маргарити Федорівни Фегер. Приємною несподіванкою для всіх присутніх стала присутність та виступ Ірини Георгіївни Ібатуліної,  дочки начальника штабу партизанського загону Усти-Прищепи  Казначеєва Георгія.
       Під кінець урочистого мітингу священнослужителями була відслужена панахида за загиблими воїнами-партизанами.
       Святкування продовжили  військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону мобільної прикордонної застави «Мукачево». У їх виконанні всі присутні мали нагоду  подивитись затримання порушника Державного кордону, прийоми рукопашного бою та захоплення порушників Державного кордону, які здійснюють втечу на автомобілі.
       Після урочистостей свято продовжилось культурною програмою. На подвір’ї Чорнопотіцької ЗОШ І-ІІІ ст.. була представлена виставка робіт прикладного мистецтва: коренепластика та картини Лариси Щоки, вишивка Марії Манайло та роботи учнів Чорнопотіцької ЗОШ І-ІІІ ст.. Перегляд виставки супроводжувався виступом учнів школи. Потім всі присутні відвідали  народний історико-краєзнавчий музей.
       Продовжувалось  свято в сільському парку. Тут   кожен присутній зміг відчути себе більш розкуто. У парку була розташована  польова кухня, всі бажаючі могли поласувати військовою кашею. Біля бліндажу учасники  художньої самодіяльності БК с. Ч.Потік  інсценізували  тематичну сценку «Партизанський бліндаж». Особливу увагу привернув до себе виступ учасників народного хору ветеранів Іршавського районного будинку культури. У їх виконанні прозвучали військово-патріотичні пісні. Під час всього свята гостей радував своєю грою духовий оркестр с. Ч. Потік.  Свято завершилося виступом працівників культури Чорнопотіцького куща.
        Дуже приємно,  що на святі було присутньо багато дітей, бо саме такі святкування і виховують у нашій молоді патріотичний дух та любов до батьківщини. 
       Партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників, справжнім другим фронтом в допомогу Червоній армії. Героїчний подвиг українських партизанів у Великій Відчизняній війні назавжди залишається в народній пам'яті.

             
 
 



   


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар