пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

       Районний семінар «Розвиток культурно-освітньої роботи   та формування  регіональної культурної політики на селі».
        На базі Довжанського будинку культури проведено районний семінар клубних працівників на тему: «Розвиток культурно-освітньої роботи   та формування  регіональної культурної політики на селі». Учасники семінару мали змогу переглянути  роботи художників та народних майстрів села,  ковальські вироби, роботи учнів образотворчого відділу Довжанської  дитячої школи мистецтв. Ознайомилися з музейною кімнатою де зібрані старовинні атрибути, оглянули книжкову  виставку  «Колиска народних талантів».
        Відкрила семінар провідний методист районного будинку культури Філеш Любов Михайлівна, яка звернула увагу на те, що районний семінар не дарма проводиться на базі будинку культури села Довге, оскільки саме сесією Довжанської сільської ради на реконструкцію будинку культури було виділено 1 мільйон 322 тисячі  гривень. Також вона відмітила   хорошу  співпрацю сільської ради та директора будинку культури Кукли Олени Юріївни та зав. бібліотекою-філіалом Кришеник Оксана  Михайлівна, які прийняли активну участь у організації та проведенні районного семінару.
         Про історію села Довге, культурні традиції в подіях та особах з мультимедійним  показом ознайомила всіх присутніх Наталія Геда, вчитель Довжанської ЗОШ І-ІІ ст.
         Сільський голова села Довге Шкелебей Михайло Іванович розповів про соціально-економічний та культурний розвиток села, формування культурної політики на селі.
         Про взаємодію та співпрацю закладів культури з навчальними закладами поділилися досвідом та напрацюваннями Поринець Ганна Іванівна, директор Довжанської ЗОШ І-ІІ ст.,  Кертис Іван Ілліч, директор Довжанської дитячої школи мистецтв.
         Відзначив роль римо-католицької громади у культурно-мистецькому житті села  Сливка Василь Іванович, представник римо-католицької громади.
         Начальник відділу культури і туризму Матіко Ганна Михайлівна проаналізувала  стан культурно-освітньої роботи проведеної закладами культури району за 9 місяців 2013 року.
         Дала аналіз виконання Програми  культурно-мистецького розвитку Іршавського району на 2013-2015 рр. та надала методичні рекомендації щодо створення  аналогічних програм сільськими закладами культури  Бабинець Любов Василівна, головний спеціаліст відділу культури і туризму
         Використання інноваційних форм у організації та проведення масових заходів, залучення підприємців до спонсорської діяльності – це було основною темою виступу провідного методиста районного будинку культури Філеш Любові Михайлівни.
         Про створення єдиної інформаційної мережі в галузі культури на рівні району, оперативне інформування, як стратегічний напрямок роботи клубних закладів інформував учасників семінару Дурда Олександр Михайлович, інструктор районного будинку культури.
 
 «Співець Боржавської Долини»
          В рамках проведення районного семінару відбулася  творча зустріч із Заслуженим працівником культури України  Василем Гичка «Співець Боржавської долини», з нагоди 75-річчя з Дня народження.  За свою творчу діяльність Василь Гичка прийняв участь у більш ніж три тисячі концертах, як на теренах України так і за її межами. У виконанні народного хору «Боржава» солістом, якого є Василь Гичка звучали пісні «Верховино, мати моя» слова і музика Михайла Машкіна, «Заспівай вівчарю пісню», «Вечір у Карпатах». Ювіляра вітала з концертною програмою Довжанська дитяча школа мистецтв – дует баяністів, оркестр народних інструментів викладачів школи мистецтв, тріо, дитячий вокальний дует. Продовжили вітання ювіляра своїм виступом учні Довжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. та учасники гуртків художньої самодіяльності будинку культури с. Довге.  Від депутатів та жителів села з щирими привітаннями виступили  сільський голова Михайло Шкелебей,  ветеран народного ансамблю пісні і танцю «Боржава» Федір Васильович Шандра, письменник, член національної спілки письменників України Василь Кузан.   З літературною  композицією Василя Михайловича привітали учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ганна Михайлівна Матіко та голова райкому профспілки працівників культури Оксана Сідор відзначили ювіляра грамотами та цінним подарунком. Закінчилося святкування побажанням ювіляру довгих років життя і всі учасники свята заспівали на честь  іменинника «Многая  літ».


 












 

Немає коментарів:

Дописати коментар