понеділок, 31 березня 2014 р.

Народна пісня чарувала осійчан
         Завітавши у неділю 30 березня до клубу села Осій  на творчий звіт колективів художньої самодіяльності,  всіх присутніх оповила велика гармонія творчості і мистецтва цього мальовничого і талановитого села.
         Про творчі досягнення гуртківців протягом  року розповіла  завідувачка клубом Кузьміна Марта Василівна. Вона ознайомила всіх присутніх з роботою клубу, співпрацею з сільською громадою,  школою,  бібліотекою та дошкільним навчальним закладом.
         При клубі працює 7 гуртків художньої самодіяльності,  де займаються учасники різного віку. Протягом року було проведено ряд масових заходів,  де гуртківці змогли показати свій творчий потенціал, свою талановитість. Марта Василівна на початку концертної програми до слова запросила сільського голову Івана Михайловича Бойко, який привітав усіх присутніх та побажав  хорошого настрою і приємних вражень. Також до слова були запрошені: депутат районної ради Федір Іванович Жидик, який завжди підтримує культуру села, придбавши музичну апаратуру для закладу, член виконкому Михайло Михайлович Черничко, підприємці села Іван Варцаба, Петро Шестак та Михайло Звонар.
         Не можна обійти увагою виставку майстрів народної творчості  села, які протягом року виставляють свої роботи на різних заходах, а саме:  концертах, творчих вечорах та інших. Вдало представлена книжкова виставка до 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка, відомих письменників рідного краю  Ф. М. Потушняка, І. В. Хланти, І. Ю. Петровція.
           Кожного разу, коли на сцену виходить  Юрій Танько, на обличчях глядачів з'являється усмішка разом з хорошим настроєм. Його майстерність ведення програми, влучні репліки, добрий гумор є ознакою  таланту і професійності.
          Юрій привітав усіх присутніх з хорошим днем, з приходом весни та побажав  творчого натхнення і запросив на сцену дівочий вокальний ансамбль з піснею «Барвінкові зорі».  Приємно здивувала творчість і артистичність Улянки та Іванка Поповичів,  які виконали разом з мамою закарпатську народну пісню «Гоп шіді-ріді». Дуже вміло продемонстрували свій талант учасниці  вокальної групи, виконавши пісні та музично-хореографічні композиції  «Ангелы», «Східний танець» (кер. Т. Панющик).  Учасниця драматичного гуртка Оксана Ковач вміло і милозвучно  продекламувала  вірш О. Олеся «Яка краса».  Ростуть в Осої  молоді гумористи, пародисти, яким неабияк майстерно вдалося розсмішити глядачів виконанням сценок «Лікар і пацієнт» та  «Сусідоньки».Своїми вокальними даними здивували глядачів солісти клубу Михайло Черничко, Уляна Попович, Іванка Керечанин, Іванка Лутак, Андріанка Матіко. У виконанні Юрія Танько прозвучали пісні з репертуару В. Сташевсьго «Позови меня в ночи», з репертуару П. Зіброва  «Женщина любимая». Також на святі не обійшлося і без національних меншин, ромів, які зачарували глядачів сучасним танцем.
           Фінальним акордом творчого звіту прозвучала пісня  «Щастя вам»,  яку  виконали всі учасники. Із словами вдячності до учасників художньої самодіяльності клубу та тих, хто долучився до організації концерту, зокрема сільському голові Івану Михайловичу Бойко, художньому керівнику Тетяні Володимирівні Панющик, ведучому, солісту і звукооператору Юрію Танько, виступила завідувачка клубу Марта Василівна Кузьміна. На завершення Юрій Танько для підведення  підсумків звітнього концерту гуртків художньої самодіяльності запросив до слова начальника відділу культури і туризму Іршавської РДА Ганну Михайлівну Матіко, заслуженого працівника культури України Надію Іванівну Гудь та методиста районного будинку культури Миколу Миколайовича Боїшко. Всі виступаючі одностайно відмітили високий  рівень концерту, творчі здобутки жителів села та подякували за хороший теплий настрій і гарно проведений час.
Методист Іршавського РБК
Микола Боїшко
 











Немає коментарів:

Дописати коментар