пʼятницю, 16 березня 2018 р.

ВКЛОНІМОСЯ ГЕРОЯМ: НА «КРАСНОМУ ПОЛІ» ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ КАРПАТСЬКИХ СІЧОВИКІВ

Цьогоріч минає 79-річниця з дня проголошення Карпатської України, доленосної події в житті всього українського народу.
Невеликому Закарпатському краю судилось відіграти вагому роль в історії українського державотворення. Навіть короткотривале існування цієї держави стало символом національних прагнень всього українського народу. Адже певні події, а також вчинки окремих людей можуть переважити навіть наступ багаточисельної армії і вдихнути нове життя в національну ідею. Таким видається постання Карпатської України, яка заявила на весь світ про наміри українців жити у самостійній соборній державі.
Карпатська Україна підтвердила, що Закарпаття є українською землею, а українці цього краю – невід’ємною частиною великої української нації.
У рамках відзначення чергової річниці з дня проголошення незалежності Карпатської України 15 березняна території меморіального комплексу «Красне поле» поблизу міста Хуст, на місці героїчного бою Карпатських січовиків відбувся мітинг-реквієм.
Розпочали його Державним Гімном України та військовим салютом. Присутні вшанували пам’ять полеглих тут героїв хвилиною мовчання.
Першими із патріотичними промовами до присутніх звернулися голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та Голова облради Михайло Рівіс.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зазначив, сьогодні з упевненістю можна сказати, що подвиг на Красному полі стоїть в одному ряду з подвигом героїв Крут, оборонців Донецького аеропорту, інших мужніх захисників української Землі. І наш обов’язок повернути й увічнити імена творців Карпатської України, її захисників.
Голова облради Михайло Рівіс зазначив, що ця подія увійшла золотими буквами у сторінки державотворення України. Тодішні героїчні події надихають і  наших воїнів, які сьогодні хоробро боронять суверенітет України на сході у воєнному конфлікті. А те, що ми сьогодні стоїмо під національними прапорами і не тримаємо жодного політичного стягу говорить про те, що в нас єдина мета, єдина держава.
Виступили перед учасниками зібрання також голови Полтавської, Львівської та Івано-Франківської облрад. 
Після чого, присутні поклали квіти до підніжжя Пам’ятного Хреста. Вшанувати пам'ять загиблих Карпатських січовиків прийшла делегація з Іршавського району на чолі з  головою райдержадміністрації Олександром Горіним. Це більше ста небайдужих іршавчан, які цінують і пам'ятають свою історію, шанують пам'ять  героїв Карпатської України.
Після офіційної частини священники провели екуменічну панахиду за січовками, які в  1939 році поклали свої життя за волюта незалежність рідної Батьківщини.







Немає коментарів:

Дописати коментар