вівторок, 14 серпня 2018 р.

ІРШАВЩИНА ПРАГНЕ ОТРИМАТИ

ТУРИСТИЧНИЙ БРЕНД

Запрошуємо взяти участь у конкурсі
на кращий туристичний логотип

Туристична галузь Іршавського району наразі  знаходитися на стадії розвитку. Не перший рік провідні експерти, маркетологи і туризмознавці стверджують що  туристична галузь зможе вивести економіку краю на передові позиції в Україні. Саме тому створення туристичного бренду(логотип  та гасло)  допоможе популяризувати та просунути регіональний туристичний продукт на вітчизняному та міжнародному ринках.
Зрозуміло, що за цих обставин  ідея створення туристичного бренду району, де будуть представлені туристичні особливості краю заслуговує на поширення. Бренд ( логотип та гасло) повинен застосовуватися на туристичній, рекламній продукції, різних сувенірних виробах, служитиме знакуванню обєктів туристичної галузі району. Водночас у пригоді вона має бути на презентаційних, виставкових заходах, при проведенні культурно-масових подій, зокрема фестивалів, концертів, ярмарок, виставок.
Природа Іршавщини багата не тільки яскравими краєвидами та унікальними ландшафтами, а й історико-культурними та  археологічними пам’ятками.
Один з найпопулярніших куточків живої природи нашого краю – НПП «Зачарований край» з найоригінальнішим в Україні скельним масивом так званим Смерековим камнем. Чарівний край в якому ростуть різноманітні рослини (рідкісні й зникаючі), а поряд причаїлось торф’яне болото з таємничою назвою – Чорне Багно.
Також відома на всю Україну Боржавська вузькоколійна залізниця. Подорож на старовинному потязі повз незабутні краєвиди перенесе Вас у самий початок індустріальної епохи, коли світ був зовсім іншим.
В селі Лисичово збереглась унікальна пам’ятка ковальського ремесла – єдина в усій Європі діюча водяна кузня-музей ,,Гамора”. Оригінальність кузні в тому, що для приведення в дію важких молотів використовується сила падаючої води з річки Лисичанка. Кузні  ,,Гамора’’ майже 300 років.
Дерев’яні церкви XVII-XVIII ст. збереглись в селах Дешковиця, Локіть. В цих церквах, збудованих без єдиного гвіздка, зберігаються стародавні рукописні книги та ікони.  Іршавщина- це серце Закарпаття, де кожний може відчути справжнє  розмаїття. Природньо-ресурсний та історико-культурний потенціал в поєднанні з вигідним географічним розташуванням  в центрі Закарпаття є достатньо вагомою причиною розвитку туристичної галузі нашого краю.
З метою популяризації туристичного потенціалу району видано розпорядження голів Іршавської райдержадміністрації та Іршавської районної ради «Про створення офіційного туристичного бренду ( логотип та гасло) Іршавського району».
Конкурс проводиться у три етапи.  Перший етап передбачає відбір конкурсною комісією трьох конкурсних робіт фіналістів. Кінцевий термін подання конкурсних робіт про участь у конкурсі   05 листопада 2018 р. Другий етап передбачає громадську оцінку конкурсних робіт, відібраних на першому етапі. Третій етап - визначення конкурсною комісією переможця конкурсу.
Конкурсні роботи надсилаються або подаються на розгляд в електронному вигляді за адресою: 90100, пл. Народна, 1, м. Іршава, відділ культури і туризму Іршавської райдержадміністрації та на електронну адресу kultureir@ukr.net. Дата проведення конкурсу- з 20 серпня до 12 грудня 2018 року.
Детально з умовами конкурсу можна ознайомитись на сайті Іршавської райдержадміністрації,  районної ради та за посиланнями у даній статті.
Отже, кожен бажаючий зможе долучитися до створення туристичного бренду та власними руками творити історію краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар