понеділок, 14 жовтня 2019 р.

13 жовтня 2019 року відбувся одноденний похід «Осінні барви Смерекового каменю».

Учасники здійснили похід до "Зачарованої долини" - геологічного заказника місцевого значення, який відзначається своєрідними рідкісними формами скельного рельєфу. Тут у результаті водно-повітряної ерозії виникли оригінальні кам’яні утвори висотою до 100 м. Окремі з них мають назви Стрімчак, Кам’яна Смерека, Кам’яний Верблюд, Руїни Замку, Тронний камінь, що знаходиться у «Національному природньому парку «Зачарований край».
Даний захід зібрав біля 40 любителів активного відпочинку з усього Закарпаття, зокрема представники Іршавської районної державної адміністрації, відділу культури і туризму(начальник-Олена Ісак), Іршавського районного центру позашкільної роботи (керівник-Іван Терпай), НПП "Зачарований край", учні краєзнавчих та туристичних гуртків, туристів та гостів краю.  Леся Осійська- методист Іршавського районного центру позашкільної роботи- провела відкриту екскурсію туристичним маршрутом "с. Ільниця- ур. Смерековий Камінь", під час якої туристи та учасники походу мали змогу побачити всю велич і красу  природнього парку, пройшовшись промаркованими еколого-пізнавальними стежками які пролягають через скельні утворення, букові праліси, джерела з лікувальними властивостями, геологічні утвори та гірські потоки.

Похід сприяв популяризації туристичного потенціалу Іршавщини, співпраці у галузі туризму та масу позитивних емоцій та приніс багато цікавих і корисних знайомств.














Немає коментарів:

Дописати коментар