понеділок, 25 листопада 2013 р.

«Пам’ятаємо…»
Відкрийтесь, небеса,
Зійдіть на землю!
Всі українські села, присілки, хутори,
Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
Засяйте над планетою, невинні душі!
Зійдіть на води й суші,
Збудуйте пам’яті невигасний собор!!!
Голодомор... Голодомор... Голодомор...
            В суботу 23 листопада біля пам’ятного знаку жертв Голодомору відбувся мітинг-реквієм до 80-их роковин пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, що знаходиться на подвір’ї храму Святителя Василія Великого.
           Мітинг-реквієм відкрив голова районної державної адміністрації Василь Васильович Ковбаско, який оголосив хвилину мовчання і запросив  секретаря Мукачівської православної єпархії протоієрея Віктора Місо, благочинного  Іршавського благочиння о. Георгія Чулея, настоятеля храму Святителя  Василія Великого от. Василія (Юріна) відслужити молебень за померлими від голоду в ті важкі часи.
          Після панахиди в 16.00 всі присутні разом з керівництвом району приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку», яка була присвячена вшануванню пам’яті померлих від Голодомору в Україні.
          Пом’янімо і знайдімо в собі силу й відвагу пройти за ними дорогою їхньої хресної путі. Не їм це потрібно, а нам. Все, що вони могли сказати світові, вони вже сказали. Тепер наша черга.
          Пам’ять людей про голодомор каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття... Страшне приневолене мовчання... Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять, відкрились її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.
         Саме цими словами ведучий Микола Боїшко - методист районного будинку культури і оголосив мітинг – реквієм закритим, де і прозвучала «Молитва за Україну»,  як звернення до Бога оберігати країну і дати надію на майбутнє.


 
 
 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар