понеділок, 21 жовтня 2019 р.

В Іршаві відбувся III-й Єпархіальний благодійний фестиваль духовної пісні «Покрий мене о Божа Мати».


20 жовтня 2019 року у приміщенні Іршавського районного будинку культури пройшов духовної пісні. Фестиваль відкрив керуючий єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський. У своєму вітальному слові, він висловив щиру подяку усім учасникам фестивалю, організатору заходу, голові Молодіжного відділу єпархії, архімандриту Агапіту (Шпиняк), молодіжному братству при Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі с. Сільце, начальнику відділу культури і туризму Іршавської райдержадміністрації-Олені Ісак та всім присутнім. 
У фестивалі взяли участь  церковні та народні колективи краю. Кожен керівник хору був нагороджений почесною грамотою яку вручав сам митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор.
Зі словами подяки до організаторів, учасників та співорганізаторів фестивалю звернувся голова районної ради Віктор Симканинець, подякувавши за плідну працю, якою вони пропагують духовну пісню серед вірян, а особливо молоді.
«Духовні пісні, які чуємо під час буденного, недільного чи святкового богослужіння зазвучали сьогодні по-особливому.»- наголосила начальник відділу культури і туризму Іршавської райдержадміністрації-Олена Ісак. Вона подякувала учасникам фестивалю за відродження і збереження пісенної духовної спадщини та піднесення престижу духовної пісні на Іршавщині.
Благодійний фестиваль зібрав 43 тис. 113 гривень.
Ці кошти були розділені і передані на лікування діткам.
Першу частину конвертів передали хворим які лікуються на стаціонарі в обласній дитячій лікарні , інші конверти вручили онкохворим діткам які проживають в Іршаві та Іршавському районі а також передали кошти волонтеру які будуть перераховані для Васьки Легача - дитини яка бореться з хворобою в Стамбулі проходячи лікування в тамтешній клініці.

















Немає коментарів:

Дописати коментар