пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

Питання відкрите

alt     У відділі культури райдержадміністрації на спільній нараді сільських голів із керівниками клубних установ району було розглянуто два питання: можливість передачі в оперативне управління сільських клубів відповідному підрозділу РДА та підбиття підсумків роботи клубних закладів з розвитку народної творчості за 2012 рік у співпраці з виконкомами сільських рад.
    У нараді взяли участь заступник голови РДА Микола Сочка, заступник голови райради Євген Свириденко, начальник управління культури ОДА Юрій Глеба, начальник фінансового управління РДА Оксана Симчик, начальник управління Державної казначейської служби України в Іршавському районі Петро Горзов, головний спеціаліст – юрисконсульт управління культури ОДА Іван Марущинець та сільські голови. 



      Відкривала нараду і представила запрошених начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Оксана Сідор.
       Розглядаючи перше питання порядку денного, Юрій Глеба переконував у перевазі управліннням, що належить до сфери культури у підрозділі.   Проведення таких реформ переконували і М. Сочка та Є. Свириденко.alt
      Позицію обласного управління культури та районного аналогічного структурного підрозділу не сприйняли керівники місцевого самоврядування. Від них у першу чергу залежить запуск механізму передачі майна культосвітніх закладів від власників територіальних громад в оперативне управління. Активне обговорення цієї проблеми та кадрової політики у цій сфері, в якому брали участь сільські голови Лисичова – Ярослав Пальок, Ільниці – Віктор Симканинець, Довгого – Михайло Шкелебей, Осою – Василь Турянин, Лози – Іван Петенько, однак не вивело сторони на прийняття компромісного варіанту. Питання залишилося відкритим.

Немає коментарів:

Дописати коментар