четвер, 8 червня 2017 р.

Свято культури в Білках

Біля сільського будинку культури в Білках минулої п’ятниці було велелюдно. Тут зібралося багато односельчан, гостей, де мав відбутися черговий виїзний районний семінар клубних працівників та керівників аматорських колективів з вокально-хорового жанру. Темою семінару було вокально-хорове мистецтво в районі на сучасному етапі.
Дванадцята година дня. Будинок культури заповнили культпрацівники з усіх сіл району. Семінар відкрила провідний методист районного будинку культури, голова райкому профспілки працівників культури Оксана Іванівна Сідор. Вона розповіла про мету проведення заходу.
Начальник відділу культури і туризму РДА Вікторія Василівна Маргіта зробила аналіз роботи культпрацівників району відповідного жанру, відмітила позитивні і негативні сторони їхньої діяльності.
Учасником семінару був Федір Іванович Копинець, доктор мистецтвознавства, диригент-хормейстер заслуженого академічного Закарпатського народного хору, заслужений артист України, уродженець села Білки. Він зупинився на доповіді про роботу в галузі культури, дав багато повчальних порад клубним працівникам. Вручив серію своїх книжок, які вийшли в обласних видавництвах.
Марія Юріївна Келемен виступила з темою: «П.М.Світлик: подвижник з Боржавської долини». Вона розповіла і продемонструвала рідкісні матеріали з життя і творчості народного вчителя, самодіяльного композитора, фольклориста. А бібліотекарі (завідувач бібліотеки Г.П. Пайтина) зробили виставку творів відомого земляка. Про досвід роботи сільського будинку культури розповіла Наталія Юріївна Горзов. Петро Юрійович Пітра привітав учасників семінару і подарував декілька екземплярів своєї книги «Білки. Славетне село славетних родин».
При переповненому залі виступила керівник зразкового вокального ансамблю «Дзвіночок», якому виповнилося 35 років, та «Освітянка», заслужений вчитель України Ірина Олександрівна Паньканинець. ЇЇ вихованці продемонстрували культуру співу та постановку голосу. На сцені виступали учасники ансамблів різних поколінь. Їх виступи супроводжувалися гучними оплесками.
Про свою роботу прозвітували й учні музичної школи (директор Л.Ю. Петер). В залі будинку культури було зроблено виставку художніх робіт
Свято культури в Білках тривало весь день і пройшло з великим успіхом.












Немає коментарів:

Дописати коментар