понеділок, 3 грудня 2018 р.

У РАЙОНІ ПРОЙШОВ V-Й РАЙОННИЙ ФЕСТИВАЛЬ ТВОРЧИХ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ «ПОВІР У СЕБЕ»


30 листопада, у виставковій залі районного  будинку культури в рамках відзначення Міжнародного дня інвалідів, відбувся V-й районний фестиваль творчих людей з обмеженими фізичними можливостями «Повір у себе».
Фестиваль присвячений талановитим людям, які малюють, вишивають, співають, танцюють, пишуть вірші, грають на музичних інструментах і є прикладом для багатьох.
На урочистий захід завітали керівник апарату Іршавської РДА Олег Козенюк, голова районної ради Віктор Симканинець, заступник голови районної ради Володимир Половка, начальник відділу культури та туризму Іршавської РДА Олена Ісак.
У своїх виступах гості фестивалю бажали учасникам творчої наснаги, бадьорості духу та міцного здоров’я і надалі залишатися прикладом безмежних людських можливостей та міцної сили волі.
 У фестивалі прийняли участь викладач Білківської дитячої школи мистецтв по класу баян Роберт Горзов, поетеса із с. Смологовиця Наталія Синетар та інші.
Під час заходу гості мали змогу ознайомитися з творчими доробками талановитих митців нашого району: з різьбою по дереву Василя Мелеша з села Лисичово, із художніми полотнами Івана Чепи з села Ільниця, який своє мистецтво репрезентував у музеї архітектури і побуту м. Ужгород.  Найпоширеніший з видів мистецтва у нашому краї – вишивку представила Іляна Войнарович м. Іршава,  Розпис по дереву Вікторія Капітан м. Іршава та талановиті учні образотворчого відділу Ільницької дитячої школи мистецтв Василь Світлик, Богдана Химинець (викл. Любов Матіко).У 2017 році Іван Чепа та Іляна Войнарович приймали участь у Всеукраїнському фестивалі «Барви життя» м. Київ, про їхні творчі доробки говорив голова народного об'єднання художників та майстрів народної творчості "Колорит Боржави"-Василь Філеш.
Впродовж фестивалю в залі панувала тепла атмосфера, глядачі отримали масу позитивних емоцій, а виконавці вкотре довели собі, що вони кращі з кращих.




































Немає коментарів:

Дописати коментар